PARA:DOX

Birds of America

80min2021fransk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Billedskøn og atmosfærisk rejse i det amerikanske Syden, der i en filosofisk ånd følger ruten fra en fransk fuglekenders eventyr i 1800-tallet.

I første halvdel af 1800-tallet rejste den franske ornitolog Jean-Jacques Audubon til Amerika for at skildre fuglelivet langs Mississippi-floden. Audubon var samtidig en beåndet maler, og hans livsværk i form af bogklassikeren’Birds of America’, er i dag en uvurderlig dokumentation både af uddøde arter og af en hel forestillingsverden. I samme periode var den tidlige industrialisering og fordrivelsen af de oprindelige folk nemlig i fuld gang.

Den billedsmukke film følger Audubons rute rundt i Syden i dag. Nutidens efterkommere af de fordrevne folk tager imod og fortæller historien på ny, mens mennesketomme vistaer af tung industri strækker sig ind i horisonten. De store, brede billeder i Jacques Lœuilles atmosfæriske, moderne eventyr af en film minder os på samme tid om, hvor lidt – og dog hvor meget – der er tilbage af den natur, Audubon rejste rundt i. Hans malerier af Sydens farvestrålende fugleliv hører fortsat til blandt de smukkeste, man kan forestille sig.

sprogfranskunderteksterengelskespilletid1t 20m år2021original titleBirds of AmericainstruktørJacques LœuillelandFrankrigtemaerDyrenes vilde verden & Kun på Paradox

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.