PARA:DOX

Calle Santa Fe

163min2007spansk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
En kvinde bliver såret og hendes partner bliver dræbt under kampene mod Chiles Pinochet i 1974.

5. oktober 1974. Chile. Calle Santa Fe, i en forstad til Santiago. Carmen Castillo, gravid i sjette måned, bliver hårdt såret, og hendes partner Miguel Enriquez, leder af modstandsbevægelsen mod Pinochets diktatur, bliver dræbt i kamp. Sådan begynder “Calle Santa Fe”, en rejse i de besejredes erindringer, en rejse uden selvtilfredshed eller selvtilfredshed, en fortælling, der er drevet af et spørgsmål: Var disse modstandshandlinger deres frygtelige omkostninger værd? Døde Miguel forgæves?

Gennem liv, ansigter og stemmer fra hans familie, hans naboer og hans våbenkammerater følger instruktøren en vej, der fører fra undergrunden til eksil, fra Allendes storhedstid til diktaturets lange, sorte år, ledsaget af dem, der gjorde modstand og stadig gør modstand. Mellem fortidens kaos og nutidens ufortrødne følelser opstår historien om en revolutionær generation og et ødelagt land.

‘Calle Santa Fe’ skildrer jagten på meningen med disse liv i kamp og fører os ind i hjertet af et land, der gerne vil glemme; et land, hvor de døde aldrig er rigtig døde, og hvor kampen mod uretfærdighed fortsætter.

Vinder af hovedkonkurrencen på CPH:DOX 2007.

sprogspanskunderteksterengelskespilletid2t 43m år2007original titleRue Santa FeinstruktørCarmen CastillolandChiletemaerVindere af DOX:AWARD, Kun på Paradox & Sydamerika

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.