PARA:DOX

Infinite Football

70min2018rumænsk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Fodbold for evigt! Rumænsk deadpan-humor i en underspillet og minimalistisk film om den elskede sport, fra en af tidens mest originale filmskabere.

Humoren er ekstremt underspillet og så meget desto skævere (og sjovere) i den helt nye film af den rumænske filmskaber og fodbold-entusiast Corneliu Porumboiu, der møder en sympatisk fodbolddommer og kommunal bureaukrat, som har en plan om at ‘forbedre’ spillet med nye regler og en bane uden hjørner. Systemer, teorier og planer. Intet kan dog forhindre virkeligheden i at bryde ind i en film, hvor fodbold bliver en kosmisk (og post-kommunistisk) one-size-fits-all-metafor for dagdrømmere og folk, der gerne deler ud af deres livsfilosofi, når bare nogen vil lytte. Og det vil Porumboiu, som er rejst ud i provinsen for at møde sine landsmænd og -kvinder, der med generøs lidenskabelighed indvier ham i deres drømme og tanker.

Der er ingen saksespark i den minimalistiske ‘Infinite Football’, til gengæld er der deadpan-komik for alle ens lei – og en form, der konstant løber om hjørner med én frem mod en slutning, der med beskedenhed demonstrerer, at Corneliu Porumboiu er en af vor tids mest originale filmskabere.

sprogrumænskunderteksterengelskespilletid1t 10m år2018original titleFotbal InfinitinstruktørCorneliu PorumboiulandRumænientemaerKun på Paradox, Festivalhits & Stranger Than Fiction

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.