PARA:DOX

Veras jord – planter har også følelser

47min2023dansk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Vera går ikke i skole, hun går i haven. Hun vil hellere dyrke grøntsager end sidde stille i skolen for at lære ting, hun ikke kan se meningen med.

Vera fik tics og hovedpine af for meget larm og for mange regler i den almindelige skole. Hun valgte derfor at lave sit eget skoleprojekt og gå ud i haven for at dyrke permakultur hver morgen. ‘Veras jord’ følger Vera gennem knap et år, fra da hun begynder at realisere drømmen om at skabe sin egen kæmpestore køkkenhave til haven er propfuld af grøntsager. Undervejs i filmen finder vi ud af, om man kan smage forskel på, om en kartoffel er dyrket i tang eller muld, og undersøger om man skal kæmpe mod naturen ved at bekæmpe ukrudt, eller om der kan være plads til både den vilde natur og køkkenhavens afgrøder. Vera finder ud af, at hun husker bedre, når hun selv har duftet og rørt ved planterne. At det giver mening for hende, når hun kan se det, hun skaber i løbet af en dag, at det kan bruges til mad, og at hendes krop har det godt i naturen.

sprogdanskunderteksterengelskespilletid47m år2023original titleVeras jord - planter har også følelserinstruktørSara Loa BrolandDanmarktemaerCPH:DOX 2023, Unge stemmer & Mennesket og naturen

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.