Podcast: Skal vi skære ned på kødet?
Denne podcast er knyttet til filmen '70/30'
Kød og andre klimabelastende fødevarer fylder for meget på tallerkenen, mens de klimavenlige fødevarer fylder for lidt. Der findes efterhånden en del viden om, hvad vores madforbrug har af virkninger på planeten – oksekød belaster klimaet mere end kylling, der belaster mere end grøntsager og så videre. Men ofte ved vi bedre, end den måde, vi spiser på.
Kan de klimabevidste teenagere i familierne være dem, der kan påvirke, om der bliver serveret mindre rødt kød til aftensmaden, og dermed være en drivende kraft i omstillingen fra klimabelastende fødevarer til mere bæredygtige kostvaner? Det handler denne podcast om.
Medvirkende er lektor for Institut for Virksomhedsledelse – MAPP – Research on Value Creation in the Food Sector hos Aarhus Universitet Alice Grønhøj og professor for Sektion for Forbrug, Bioetik og Regulering ved Københavns Universitet Lotte Holm.
Du kan følge Videnskab.dk‘s podcast på Spotify.