PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

PARA:DOX

FAQ

Herunder kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål og få hjælp til de hyppigst forekommende problemer. Hvis ikke du finder svar på dit spørgsmål her, så er du velkommen til at kontakte os på [email protected].

Hvad er KLUB:DOX?

KLUB:DOX er vores klub for alle, der elsker dokumentarfilm og gerne vil have adgang til fantastiske filmoplevelser hele året. Med KLUB:DOX får du  får du adgang til at se 52 valgfri film på PARA:DOX om året, 50% rabat på op til fire billetter til ordinære visninger under filmfestivalen CPH:DOX samt adgang til at købe billetter til udvalgte events på CPH:DOX, før det officielle billetsalg starter. Meld dig ind i KLUB:DOX HER. 

Hvordan ser jeg film på PARA:DOX?

Første gang, du ønsker at leje en film, skal du oprette en profil. Det er gratis og helt uden binding. Når dette er gjort, kan du frit leje film på platformen. Dine lejede film vil være tilgængelige under menupunktet ‘Mine film’ samt på din profil under ‘Lejede film’. Det er muligt at betale med Mobilepay, Dankort, Visa/Dankort, Visa, Mastercard og Maestro.

Hvis du er medlem af KLUB:DOX har du adgang til at se 52 valgfri film om året, du skal blot logge ind med den e-mailadresse, du brugte til at oprette dit medlemskab for at få adgang til filmene. Du kan se, hvor mange film, du har tilbage under ‘Profil’. Hvis du ikke er medlem endnu, men gerne vil være det, kan du melde dig ind i KLUB:DOX HER. 

Hvad koster det at se film på PARA:DOX? Kan jeg få abonnement på PARA:DOX?

Filmene koster fra 19-49 dkk. at leje for fem dage. Det er muligt at betale med Dankort, Visa/Dankort, Visa, Mastercard og Maestro. Du kan også betale med MobilePay. Hvis du er medlem af KLUB:DOX får du adgang til at se 52 valgfri film om året, det koster 399 ,- (intropris indtil udgangen af december 2023) af blive medlem. Og 299,- hvis du er studerende eller pensionist. Fra januar 2024 stiger prisen til hhv. 499,- og 399,-.

Hvordan deltager jeg i den digitale festival på PARA:DOX?

Efter festivalen CPH:DOX vil udvalgte film fra festivalprogrammet være tilgængelige her på PARA:DOX i en periode på 10 dage. Du kan leje filmene enkeltvis til 49 kr. eller købe et KLUB:DOX medlemskab, der giver adgang til at se 52 valgfri film på PARA:DOX om året inklusiv filmene i den digitale festival. Læs mere og bliv medlem af KLUB:DOX HER. 

Hvornår er den digitale festival på PARA:DOX?

Den digitale festival ligger i forlængelse af festivalen CPH:DOX, der i 2024 løber fra 13.-24. marts.

Hvorfor kan jeg ikke se alle film fra cph:dox 2023 på para:dox? 

Alle film, der er udtaget til CPH:DOX 2023, har fået tilbudt mulighed for at blive tilgængelige på paradox.dk, men det er ikke alle filmproducenter/-distributører, der har takket ja.

Et afslag vil typisk skyldes rettighedsproblematikker, da mange film har indgået andre visningsaftaler (TV-visninger, biografdistribution eller en anden streaming platform).

Hvorfor kan jeg ikke få lov at leje film?

Filmene på paradox.dk kan kun afspilles inden for Danmarks grænser. Hvis du befinder dig inden for Danmarks grænser, men stadig ikke kan leje film, kan det være fordi du har en aktiv VPN-forbindelse. Slå i så fald denne fra.

Hvor lang tid kan jeg se de film, jeg lejer?

Når du lejer en film, har du fem dage til at se filmen. Inden for de fem dage kan du se filmen så mange gange, du vil. Film der bliver vist på CPH:DOX 2024 og er udvalgt til at være en del af den digitale festival vil kun være tilgængelige på platformen i 10 dage.

Hvilke undertekster kan jeg få på de film, jeg ser? Hvorfor kan jeg ikke få danske undertekster på?

PARA:DOX er præsenteret af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Dette er en international festival med engelsk som hovedsprog, hvilket betyder, at langt de fleste film på platformen enten har engelsk tale eller engelske undertekster, dog med undtagelse af enkelte danske film.

Det er på de fleste film ikke muligt at vælge undertekster til/fra. Der vil derfor altid under filmens titel fremgå, hvilke undertekster, der er tilgængelige på den enkelte film. Som hovedregel har filmene følgende undertekster:

  • Danske film har ingen eller engelske undertekster
  • Engelske film har ingen undertekster
  • Alle andre sprog har engelske undertekster
Kan jeg se film på min tablet/smartphone?

Ja, det er muligt at se film på iPad/iPhone med styresystem iOS 11.2 eller nyere ved brug af Safari og på Android-enheder med styresystem 6.0 eller nyere ved brug af Google Chrome.

Kan jeg se film på mit fjernsyn?

Ja, du kan se film på PARA:DOX på dit fjernsyn. Dette kan lade sig gøre ved brug af Chromecast gennem Google Chrome på en computer eller en Android-enhed.

Kan jeg downloade film ned på min computer/tablet?

Nej, filmene er kun tilgængelige med en aktiv internetforbindelse og kan derfor ikke ses i ‘offline’ tilstand.

Kan jeg se film i andre lande end Danmark, Grønland og på Færøerne?

Nej, af rettighedsmæssige årsager er filmene kun tilgængelige inden for Danmarks, Grønlands og Færøernes grænser.

Hvad gør jeg, hvis filmen ikke vil afspille?

Hvis du oplever problemer med afspilning af en film, henviser vi i første omgang til platformens systemkrav. Hvis svaret ikke findes her, kan du prøve at genstarte din computer eller skifte internet-browser. Hvis dette ikke løser problemet, råder vi dig til at forsøge at ændre afspilningskvaliteten fra ‘auto’ til 720. Afspilningskvaliteten vil stadig være høj, men hvis dit internet er overbelastet kan dette løse problemet.

Oplever du stadig problemer med afspilning, er du velkommen til at skrive til os på [email protected]

Hvordan bruger jeg min rabatkode/voucher?

Hvis du har en rabatkode eller voucher kan denne anvendes ved leje af film. Koden indtastes i feltet ‘Har du en rabatkode eller voucher?’ på betalingssiden, hvorefter rabatten trækkes fra det fulde beløb.

Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt min adgangskode?

Hvis du har glemt din adgangskode, kan du lave en ny ved at trykke ‘Glemt adgangskode’, når du forsøger at logge ind. Du vil derefter få tilsendt en e-mail med mulighed for at nulstille koden og dernæst lave en ny. Denne e-mail vil blive sendt til den samme e-mail, som du har benyttet til at oprette din profil.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på [email protected]

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.