PARA:DOX

78/52

91min2017engelsk med danske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Et enestående dokumentarisk kig på den famøse bruserscene i Alfred Hitchcocks klassiker Psycho - et mord, der forandrede filmhistorien.

78/52 er en reference til antallet af opstillinger (78) og antallet af klip (52) i bruserscenen i Psycho. En hel uge af de fire uger, der var afsat til af indspille Psycho – og dermed en fjerdedel af filmens produktionsskema – var udelukkende dedikeret til den berømte bruserscene. En scene, der endte med fundamentalt at ændre filmhistoriens definition af horror.

Instruktøren Alexandre O. Philippe dykker her ned i den berygtede og essentielle scene og gennemgår den skud for skud med hjælp fra både filmelskere og filmskabere – inklusiv Guillermo del Toro, Bret Easton Ellis, Karyn Kusama, Eli Roth og Peter Bogdanovich.
I 78 opsætninger og 52 klip revnede den uhyggeligt koreograferede to-minutters brusesekvens i “Psycho” biografens definition af horror fra hinanden. Med en chokerende kombination af udnyttelse og høj kunst forvandlede Alfred Hitchcock sin egen roste fortællestruktur ved voldsomt at dræbe sin heltinde en tredjedel af vejen gennem sin film. “Psycho” udspillede sig som en forfærdelig prank, der tvang publikum til at erkende, at selv de mest banale hjemlige rum nu var fair game for usigelig kaos. Med sort-hvid film-nørd ærbødighed nedbryder instruktøren Alexandre O. Philippe denne berygtede og essentielle scene, der er optaget for skud, og får hjælp fra både filmelskere og filmskabere – inklusive Guillermo del Toro, Bret Easton Ellis, Karyn Kusama, Eli Roth og Peter Bogdanovich.

sprogengelskunderteksterdanskespilletid1t 31m år2017original title78/52instruktørAlexandre PhilippelandUSAtemaerFilm om film & Ikoner og store personligheder

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.