PARA:DOX

Anhell69

74min2022spansk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Mørk, punket og urban film fra det colombianske queer-miljøs hårdeste kerne, som hjemsøges af spøgelserne af sine unge døde. Et generationsportræt malet med på et kulsort lærred, og en af det sidste års store, filmkunstneriske gennembrud.

‘Anhell69’ er det sidste års måske mest markante debutfilm. Det er også Instagram-navnet på en af den unge instruktør Theo Montoyas døde venner. For et par år siden indkaldte Theo sine venner fra det hårde og selvdestruktive queer-miljø i Medellín til en casting. Han ville lave en vampyrfilm i et land, hvor der ikke er mere plads tilbage på kirkegårdene. I starten af hans mørke og punkede debut ligger han selv i kisten og fortæller hvordan det hele gik. Ligesom flere af sine medvirkende er hans film selv trans: Et grænseløst, cinematisk værk mellem genrer, og et seriøst bud på hvor filmkunsten er på vej hen i et århundrede, hvor skellene mellem film og andre performative medier er flydende.

sprogspanskunderteksterengelskespilletid1t 14m år2022original titleAnhell69instruktørTheo MontoyalandeColombia & FrankrigtemaerCPH:DOX 2023, Hybrid, LGBTQ, Køn, krop og kærlighed, Sydamerika, Anmeldernes favoritter, Unge stemmer & Festivalhits

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.