PARA:DOX

Antigone, How Dare We!

86min2020engelsk & slovensk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Slavoj Žižeks moderne fortolkning af Antigone bringer den antikke tragedie up-to-date med politikere og beslutningstagere i alle roller.

Antigone er historien om magtkampe, brodermord og såret stolthed. Sofokles’ antikke tragedie er med andre ord udødeligt stof, og hvem ville være bedre til at bringe den op til vor egen kaotiske samtid, end Slavoj Žižek?

Den slovenske filosof og intellektuelle rockstjerne placerer politikere og beslutningstagere i alle roller i sin fortolkning af det græske drama, og lader det spejle Europa i dag. Er den rebelske Antigone et billede på tidens populisme eller på et tiltrængt oprør mod systemet? Žižek og de medvirkende konfronterer i fællesskab de urgamle, men evigt aktuelle dilemmaer, som historien om Antigone fortsat placerer os i.

sprogengelsk & slovenskunderteksterengelskespilletid1t 26m år2020original titleAntigone, How Dare We!instruktørJani SeverlandSlovenientemaerForstå Europa & Ikoner og store personligheder

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.