PARA:DOX

Bakken

62min2021uden dialog uden undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
En tur på Bakken, som fremmaner forlystelsesparken dybe historie i en kollektiv, kunstnerisk proces henover en enkelt varm sommerdag.

Bakken i Dyrehaven har i over 400 år været et sted, hvor folk tog hen for at more sig og nyde livet. I dag danner den gamle forlystelsespark i skoven en parallel til det mere mondæne Tivoli i byen. Et folkeligt sted med en dyb og rig historie, og med en særegen geografi. ‘Bakken’ undersøger begge dele i en cinematisk intervention, der også er social.

I to lange, uafbrudte one-takes optaget henover en enkelt sommerdag og -nat bevæger kameraet sig langsomt gennem anlægget, mens gæsterne skiftevis reagerer på linsen og forsøger at ignorere den. En bande af Pierrot-kloner blander sig med de besøgende.

‘Bakken’ er skabt i fællesskab og på eget initiativ af studerende fra Kunstakademiet og Den Danske Filmskole, udenom de to institutioner selv. Med Bakken som ramme – historisk, arkitektonisk, socialt – bidrog alle medvirkende til at udvikle konceptet for både filmen og de performative indgreb foran kameraet, der indimellem er uadskillelige fra det hedonistiske og fortættede, semi-fiktive univers, som en forlystelsespark er.

sproguden dialogunderteksteruden underteksterspilletid1t 2m år2021original titleBakkeninstruktørAdrian Skarstad, Theodor Nymark, Ömer Sami, Mikkeline Daa Natorp, Rikke Norgaard Hansen, Mary Cvathe, Thomas Dyrholm, Niels Østergaard, Claes Hedlund, Anna Rettl, Louis Franscisco Vernal, Yujin Jung, Mikkel Kruse, Bertram von Undall, Andreas Tang, Nanna Buch, Amr Hatem, Sofus Agger, Amin Zouiten, Signe Raunkjær & John SkooglandDanmarktemaerDet bedste fra Danmark & Meditative kunstfilm

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.