PARA:DOX

Cathedrals of Culture: Halden Prison

27min2014norsk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Man kan dømme et samfund på, hvordan det behandler sine fanger, sagde Dostojevskij.

Kan en bygning gøre dig til et bedre menneske? Halden-fængslet i Norge, der er designet af den danske arkitektgruppe EMA, er blevet kåret som “Verdens mest humane fængsel” og er midlertidigt hjemsted for nogle af de farligste fanger i Norge. Filosofien bag er, at design og arkitektur kan bidrage til at gøre hårdkogte kriminelle til bedre borgere. Hvordan påvirker det de indsatte, at der ikke er tremmer foran vinduerne? Eller at der er vidtstrakte panoramaudsigter over den norske natur, og at bygningerne er dækket af kunst? Er det kun æstetik, eller påvirker det virkelig de mennesker, der skal bo der? Kan et fængsel nogensinde virkelig være “humant”?

Filmen tager publikum med på en tankevækkende og legende rejse ind i et rum, der giver anledning til mange eksistentielle spørgsmål om, hvordan vi ser os selv og andre, og hvordan de fysiske rammer, vi lever, arbejder og leger i, former os og vores kultur og omvendt.

sprognorskunderteksterengelskespilletid27m instruktørMichael MadsenlandeDanmark & TysklandtemaerArkitektur

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.