PARA:DOX

Machines

71min2015engelsk & hindi med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Den indiske instruktør Rahul Jain fører os helt ind i en tekstilfabriks mørke hjerte i en film, der i slægtskab med den revolutionerende 'Leviathan' slutter sig om både syn og sanser.

Maskinerne rumler som rasende, koleriske kæmper i et inferno af støj, kemikalier og arbejdsrutiner. Den indiske instruktør Rahul Jain fører os helt ind i en tekstilfabriks mørke hjerte i en film, der i slægtskab med den revolutionerende ‘Leviathan’ slutter sig om både syn og sanser. Grænsen mellem mennesker og maskiner står dog stadig, og Jains kritik af de inhumane forhold burde ramme alle, der køber ens tøj så billigt som muligt.

En fagforeningsleder taler solidaritet på alles vegne, mens fabrikkens chef gentager den neo-liberale lektie om udbud og efterspørgsel på et globalt plan, hvor ansvaret i sidste ende ligger hos køberen – altså os.

‘Machines’ er et ambitiøst og moderne, politisk værk fra en kulturel insider, der maxer filmmediets potentiale helt ud og placerer os i skoene på de arbejdere, som dokumentarfilm normalt nøjes med at betragte fra afstand.

sprogengelsk & hindiunderteksterengelskespilletid1t 11m år2015original titleMachinesinstruktørRahul JainlandeIndien, Tyskland & FinlandtemaerGlobalisering, Dokumentarlegender & Kolonisering

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.