PARA:DOX

Nakskov 1:50

90min2022dansk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Et kærligt forankret portræt af den knaldrøde, lollandske by som miniature-model i forholdet til 1:50 med plads til røverhistorier, klassekamp og bajere i frokostpausen.

Nakskov var i mange år kendt som en af Danmarks ‘rødeste’ byer. Skibsværftet og sukkerfabrikken definerede byens identitet og arbejderne var stolte.

Nakskov var på mange måder en ideel model for en moderne by i velfærdsstaten Danmark. Faktisk i så høj grad, at Matilda Mester bogstaveligt talt ser på Nakskov som en miniature-udgave af hvordan forholdet mellem provins, politik og proletariat har ændret sig over årene, inspireret af de miniature-modeller af værftet og fabrikken, som de pensionerede ansatte hygger sig med at lave i weekenderne. Resultatet er et kærligt og opmærksomt, lokalhistorisk portræt af en by og de mennesker, der over årene har formet den.

sprogdanskunderteksterengelskespilletid1t 30m år2022original titleNakskov 1:50instruktørMatilda MesterlandeTyskland & DanmarktemaerDet bedste fra Danmark & Kun på Paradox

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.