PARA:DOX

Et militærdiktatur bag facaden

97min2019engelsk & burmesisk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Myanmars tragedie oprullet med blik for magtens kompleksitet og den djævelske detalje i en film om den svære vej til demokrati.

Myanmar var i mange årtier et af verdens mest lukkede lande. Militæret sad tungt på magten, og da de langt om længe indledte det, de selv kaldte ‘et disciplineret demokrati’ i syv trin, var det med deres gamle fjende nummer 1 i hovedrollen: Aung San Suu Kyi.

Da den Nobelprisvindende demokrati-forkæmper blev løsladt efter knap tyve års husarrest i 2010, havde hun længe været selve symbolet på håb. Men magten har sin egen logik, og gamle fjender kan ende tættere på hinanden, end på det folk, de repræsenterer. Et komplekst spil, som oprulles i det episke format i en essayistisk og indsigtsfuld film.

sprogengelsk & burmesiskunderteksterengelskespilletid1t 37m år2019original titleEt militærdiktatur bag facadeninstruktørKaren Stokkendal PoulsenlandeDanmark & FrankrigtemaerCensur, propaganda og demokrati, Det bedste fra Danmark & Asien

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.