PARA:DOX

White Riot

82min2019engelsk med danske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
The Clash i front for 70'ernes Rock Against Racism-bevægelse, der med punk og reggae som soundtrack samlede Englands unge.

England i slutningen af 70’erne. Fascistpartiet National Front stormer frem på en bølge af fremmedhad, men punkbevægelsen og reggae/ska-kulturen allierer sig i fælles modstand. Den aktivistiske front Rock Against Racism bliver et fænomen, der kulminerer med en kæmpe gratis koncert i London med The Clash som hovednavn. Arrangøren Red Saunders troede, der måske ville komme fem hundrede mennesker. Der kom 100.000. Filmskaberen Rubika Shah har gravet guldet frem fra filmarkiverne, og ‘White Riot’ (som er opkaldt efter The Clash’ udødelige slagsang) er nærmest en manual i musikalsk aktivisme.

sprogengelskunderteksterdanskespilletid1t 22m år2019original titleWhite RiotinstruktørRubika ShahlandStorbritannientemaerMusikfilm, Ikoner og store personligheder & Subkulturer

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.