PARA:DOX

Make People Better (med Eva Hoffmann & Gorm Greisen)

Af Marie Høst
podcast-icon
Hør podcast
like-icon
Føj til favoritter
Podcasten er knyttet til filmen 'Make People Better'

I de senere år har potentialet i genredigering med CRISPR skabt en teknologisk revolution, der kan transformere vores samfund og omdefinere, hvad det vil sige at være menneske. Kapløbet er sat ind på at lykkes med alders-omvending, altså skabe udødelighed hos mennesker, og på at rekonstruere hele arter af dyr og planter i naturen.

Dokumentarfilmen ‘Make People Better’ fortæller historien om den kinesiske videnskabsmand, i filmen kaldet JK, som stod bag skabelsen af verdens første genetisk modificerede babyer og hvad der skete da eksperimentet blev afsløret under stor furore og han efterfølgende forsvandt.

 

I denne episode af DOX:POD ser Marie Høst film og taler med Eva Hoffmann, professor ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin på Københavns Universitet om den nyeste forskning inden for CRISPR.

Og med Gorm Greisen, overlæge og tidligere formand for Etisk Råd, som var med til at træffe beslutningen om at de ikke ville anbefale brugen af CRISPR i Danmark.

Podcasten er optaget live til premieren på ‘Make People Better’ under CPH:DOX 2023

 

Gæster: Eva Hoffmann, professor ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin på Københavns Universitet. Gorm Greisen, overlæge og tidligere formand for Etisk Råd

Vært: Marie Høst

Redaktør: Søren Brunsgaard, CPH:DOX

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.