PARA:DOX

Act of God

76min2009engelsk, spansk & fransk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
En dokumentarfilm om de metafysiske virkninger af at blive ramt af lynet.

Er det at blive ramt af lynet en tilfældig naturbegivenhed eller en forudbestemt begivenhed? Uheld, tilfældigheder, skæbne og den flygtige søgen efter at finde mening i en tragedie ligger til grund for instruktør Jennifer Baichwals fængslende nye værk, en elegant filmisk meditation over de metafysiske virkninger af at blive ramt af lynet.

For at udforske disse dybe spørgsmål har Baichwal opsøgt medrivende personlige historier fra hele verden, fra en tidligere CIA-morder og en fransk stormjæger til forfatteren Paul Auster og improvisationsmusikeren Fred Frith. Auster, der er filmens filosofiske anker, blev fanget i en skræmmende og dødbringende storm som teenager, og det har dybt påvirket både hans liv og kunst: “Det åbnede en hel verden af spekulationer, som jeg har levet med lige siden.” I sin lægebrors laboratorium eksperimenterer Frith med sin guitar for at demonstrere elektricitetens allestedsnærværelse i vores kroppe og i universet.

Den visuelt blændende og auditivt forførende Act of God indfanger på enestående vis himlens barske skønhed og livet for dem, der for altid er blevet berørt af deres raseri.

sprogengelsk, spansk & franskunderteksterengelskespilletid1t 16m år2009original titleAct of GodinstruktørJennifer BaichwallandCanadatemaerKun på Paradox, Stranger Than Fiction, Universets gåder & Religion og åndelighed

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.