PARA:DOX

Baghdad on Fire

65min2023arabisk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Brændende insiderberetning om den håbefulde irakiske ungdom, der bliver stillet over for de enorme konsekvenser, som følger med kampen for demokrati, frihed og fremtid.

19-årige Tiba og hendes venner er håbefulde. De kæmper for demokrati i Irak. Det er den største ungdomsbevægelse i de 20 år, der er gået, siden USA invaderede landet og afsatte Saddam Hussein. Sammen med vennerne Khader og Yousif har hun startet et lægehold, der syr og lapper og hjælper de modige unge demonstranter, når de endnu en gang er blevet badet i tåregas. De tilbringer dage og nætter i telte på Tahrir-pladsen midt i Baghdad. Her diskuterer og planlægger de hvordan friheden, demokratiet og ændringerne skal komme til Irak. De er trætte af at militser, korrupte politikere og fremmede tropper skal definere landet. Tiba har forladt det tvangsægteskab, hun var endt i som 14-årig, og kæmper også andre kvinders rettigheder.

’Baghdad On Fire’ er en energisk beretning fra indersiden af demonstrationerne og om den nye irakiske ungdom. En beretning fuld af håb og tro og mod og glæde, men også en beretning fuld af smerte og de omkostninger, mod og kampen for frihed altid vil have.

sprogarabiskunderteksterengelskespilletid1t 5m år2023original titleBaghdad on FireinstruktørKarrar Al-AzzawilandeIraq & NorgetemaerCPH:DOX 2023, Mellemøsten, Censur, propaganda og demokrati, Kvindekamp & Store kvinder

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.