PARA:DOX

Brainwashed: Sex-Camera-Power

105min2022engelsk med danske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Nina Menkes’ performative film-talk er en forrygende og underholdende, men grundig og højaktuel introduktion til kritisk filmteori, med 175 klip fra Hollywood-klassikere og kultfilm.

Hvordan former filmsproget vores normer og holdninger? Ikke blot til filmene selv, men også til den virkelighed, som de repræsenterer? Nina Menkes er selv filmskaber, og i en performativ talk med over 175 klip fra Hollywood-klassikere og kultfilm dekonstruerer hun de mange måder, som film skaber hierarkier mellem køn, racer og klasser på. Og ofte uden at man lægger mærke til det. I en tid, hvor (film)kunstens rolle og indflydelse er til revision, er ‘Brainwashed’ en underholdende, men grundig introduktion til kritisk filmteori og -praksis, så man faktisk forstår hvad det hele går ud på. Og måske opdager, at man ikke helt kan se de samme film på den samme måde længere.

sprogengelskunderteksterdanskespilletid1t 45m år2022original titleBrainwashed: Sex-Camera-PowerinstruktørNina Menkes & Nina MenkeslandUSAtemaerKøn, krop og kærlighed, Festivalhits & Film om film

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.