PARA:DOX

Cockroach

93min2020engelsk & kantonesisk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Ai Weiwei's dokumentarfilm om protesterne i Hongkong i 2019.

I februar 2019 fremsatte Hongkongs regering et lovforslag, som ville have tilladt udlevering af kriminelle mistænkte fra Hongkong til retsforfølgelse på det kinesiske fastland. Det kontroversielle lovforslag udløste øjeblikkelig forargelse over den udbredte frygt for vilkårlig tilbageholdelse og politisk motiverede retssager, der ville decimere Hongkongs autonomi under “ét land, to systemer”. Protesterne mod lovforslaget udviklede sig til demonstrationer for demokrati.

‘Cockroach’, der blev optaget under protesternes højdepunkt, indfanger den ekstraordinære intensitet i en hidtil uset æra i Hongkongs historie. Filmen dækker protestbevægelsens udvikling og viser gadedemonstrationer, politiets undertrykkelse og vold samt vigtige begivenheder som f.eks. den flere dage lange belejring af Hong Kong Polytechnic University. I interviews med Hong Kong-borgere er aktivister, demonstranter, politikere, almindelige borgere og politifolk medvirkende. Fremtrædende lovgivere, advokater og aktivister fortæller om de farer, der er forbundet med de intensiverede angreb på frihedsrettighederne og retsstatsprincippet.

‘Cockroach’ er en gribende og dramatisk visuel registrering af de sidste øjeblikke af et uafhængigt, demokratisk Hongkong.

sprogengelsk & kantonesiskunderteksterengelskespilletid1t 33m år2020original titleCockroachinstruktørWeiwei AilandeHong Kong & TysklandtemaerAsien, Ai Weiwei, Censur, propaganda og demokrati, Hong Kong & Kina

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.