PARA:DOX

When a City Rises

100min2021engelsk & kantonesisk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Protesterne i Hong Kong skildret indrefra af de unge aktivister, i en modig film om en hel generations sidste chance for en demokratisk fremtid.

Bag gasmaskerne i Hong Kongs demokratibevægelse er de ofte meget unge aktivister lige så forskellige som unge i resten af verden. Men de deler kravet om demokrati og frihed, de har viljen og modet til at kæmpe – og de kan se, at tingene går den forkerte vej i den lille østat, der officielt har selvstyre under Kina, som nu strammer grebet og forlanger ‘uromagere’ udleveret. Midt i de voldsomme protester møder vi en 21-årig studine, et teenage-par og en nybagt far. Nuancer og dilemmaer giver dybde til den hidsige konflikt, der ellers risikerer at blive reduceret til en romantisk frihedskamp i ideologisk sort/hvid.

Den kollektivt instruerede ‘When a City Rises’ viser os snarere, at kampen mod undertrykkelse ikke kun udkæmpes på gadens frontlinjer, men også hjemme i stuerne, i skolerne og på sociale medier. Og vi er med på alle fronter i en modig film om en hel generations sidste chance for et liv i demokrati og frihed – lige indtil Covid-19 dukker op og ændrer spillets regler endnu en gang.

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.