PARA:DOX

The Corporation

165min2003engelsk & spansk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
En provokerende, vittig, stilfuld og informativ udforskning af vor tids dominerende institution: Virksomheden

For halvtreds år siden var virksomheden en relativt ubetydelig enhed. I dag er det en levende, dramatisk og gennemgribende tilstedeværelse i alle vores liv. Ligesom kirken, monarkiet og kommunistpartiet i andre tider og andre steder er virksomheden i dag en dominerende institution. Men historien gør dominerende institutioner ydmyge. Alle er blevet knust, nedgjort eller opslugt i en ny orden.

I denne komplekse, udtømmende og yderst underholdende dokumentarfilm er Mark Achbar, medinstruktør af den indflydelsesrige og opfindsomme ‘Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media’, sammen med medinstruktør Jennifer Abbott og forfatter Joel Bakan for at undersøge de vidtrækkende konsekvenser af virksomhedens stigende dominans.

Filmen er baseret på Bakans bog “The Corporation: The Pathological Pursuit of Profit and Power” er filmen en rettidig og kritisk undersøgelse, der inviterer CEO’er, whistleblowers, mæglere, guruer, spioner, spillere, bønder og eksperter med på en grafisk og engagerende rejse for at afsløre virksomhedens indre arbejde, mærkelige historie, kontroversielle virkninger og mulige fremtid.

I 2020 fulgte instruktøren op med en efterfølger med den kække titel ‘The New Corporation: The Unfortunately Necessary Sequel’, som også er tilgængelig her på PARA:DOX.

sprogengelsk & spanskunderteksterengelskespilletid2t 45m år2003original titleThe CorporationinstruktørerMark Achbar & Jennifer AbbottlandCanadatemaerFestivalhits, Kapitalismekritik, USA & Kun på Paradox

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.