PARA:DOX

Escape Fire

99min2012engelsk uden undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Undersøgende dokumentar, som afdækker det amerikanske sundhedsvæsens sande væsen.

‘Escape Fire’ tager fat på et af de mest presserende spørgsmål i USA lige nu: Kan landets ødelagte sundhedssystem nogensinde reddes?

USA bruger 300 milliarder dollars om året på lægemidler – næsten lige så meget som resten af verden tilsammen. USA betaler mere, og alligevel er deres sundhedsresultater dårligere. Omkring 65 % af amerikanerne er overvægtige, og næsten 75 % af sundhedsudgifterne går til sygdomme, der kan forebygges, og som er de største årsager til invaliditet og død i vores samfund.

Det er ikke overraskende, at sundhedsvæsenet står øverst på listen over mange amerikaneres bekymringer. Men den politiske diskussion tager sjældents fat om problemets rod: USA har et sygdomsplejesystem, ikke et sundhedssystem.

Filmen undersøger de stærke kræfter, der opretholder status quo, en medicinsk industri, der er designet til hurtige løsninger frem for forebyggelse, og profitdrevet behandling frem for patientdrevet behandling.

sprogengelskunderteksteruden underteksterspilletid1t 39m år2012original titleEscape FireinstruktørMatthew HeinemanlandUSAtemaerKun på Paradox & USA

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.