PARA:DOX

Ecstasy

75min2020portugisisk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Episoder fra filmskaberens liv med en spiseforstyrrelse, fortalt gennem hendes alter egos liv i alderen 7 til 18 år. En dybt personlig erfaring i en sanselig form.

Brasilianske Moara Passonis debutfilm fortæller historien om hendes alter ego, Clara, fra hun er 7 år til hun bliver 18. Men den er fortalt indefra og i episoder, der danner et samlet billede af hendes tilstand i de år, hvor hun kæmpede med anoreksi.

En luminøs og sensitiv æstetik rammer hendes selvbiografiske fiktion ind, men den vægtløse form giver mening i en film, der svæver mellem selvdestruktiv ekstase og ung angst. Lyset strømmer igennem billederne med en spøgelsesagtig gennemsigtighed, mens Passoni navigerer mellem intimitet og politik. Hvorfor vil Clara være så let? Skønhedsidealer og socialt pres spiller en vigtig rolle i en kropspolitisk og dybt personlig film, hvor det vi ikke ser ofte er lige så afgørende, som det vi ser.

‘Ecstasy’ er produceret af Oscar-nominerede Petra Costa (‘The Edge of Democracy’) og vidner om at brasiliansk film netop nu står stærkt, også selvom det er på trods. Med sin debutfilm som instruktør har Passoni markeret sig som et af øjeblikkets store nye navne.

sprogportugisiskunderteksterengelskespilletid1t 15m år2020original titleÊxtaseinstruktørMoara PassonilandBrasilientemaerUnge stemmer, Sydamerika, Meditative kunstfilm, Hybrid & Anmeldernes favoritter

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.