PARA:DOX

I kælderen

81min2014tysk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Østrigske Ulrich Seidls opsigtsvækkende dokumentar om hvad folk laver i deres kældre.

‘I kælderen’ fremstår med sine mange brogede tableauer som en uventet og skæv hyldest til mangfoldigheden og vores menneskelighed.

Filmen er en rejse ned i underbevidsthedens dunkleste afkroge. En verden af skydevåben, slanger, S&M-ritualer og nazi-nostalgi. Men efter de mange bizarre tabloid-historier om kidnappede børn kan det næppe komme bag på nogen, at virkeligheden i det ellers så velfriserede Østrig ind imellem overgår selv den vildeste fantasi.

Ikke desto mindre er Seidls retur til dokumentarismen efter den succesfulde ‘Paradis’-trilogi dybest set en film om mennesker og om deres hemmeligheder og besættelser. Alt sammen får frit spil nede i kælderdybet, hvor de medvirkende indvier os i privatlivets mest personlige sider, både hver for sig og sammen.

sprogtyskunderteksterengelskespilletid1t 21m år2014original titleIm KellerinstruktørUlrich SeidllandØstrigtemaerDokumentarlegender, Stranger Than Fiction, Subkulturer, Festivalhits, Ulrich Seidl & Nye klassikere

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.