Light upon Light
Et filosofisk field trip fra Kairo, langs Nilen og ind i den lyse ørken i en antropologisk søgen efter hvad lyset betyder som religiøst begreb i det post-revolutionære Egypten.
En dag gav hans egyptiske ven den danske antropolog Christian Suhr et godt råd: Hold op med at fokusere på alt det mørke i verden, og se i stedet på lyset. Suhr var træt af at studere spændingerne mellem muslimske og vestlige verdensopfattelser i Europa. I stedet begyndte han at studere lyset, både som religiøs metafor i den post-revolutionære tænkning i Egypten.
Syv år senere er Suhr klar med en begavet og original film, der gennem menneskelige møder og et åbent sind – og med et personligt traume i bagagen – tager os med til Kairo, langs Nilen og ud i ørkenen for at forstå hvad lyset betyder for de folk, han møder undervejs. Via samtaler og observationer af betagende muslimske ritualer bryder lyset langsomt igennem og nuancerer billedet af en religion og en politisk kultur, der ofte bliver betragtet med fordomme og reduceret til forsimplede klichéer.