PARA:DOX

Lever elsker savner

79min2020dansk uden undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Ung, ramt af kræft og med viljen til at kæmpe for livet. En rå og gribende film om en dybt usædvanlig teenage-pige i nutidens København.

En ungdomsfilm om at finde sig selv i det kaos, som kaldes livet. Men oven i det læner Rosemaries liv sig op ad en alvor, som hun er alt for ung til. Hun har nemlig fået konstateret kræft, og selvom lægerne siger, at hun bliver rask, så sætter det lange behandlingsforløb sine tydelige spor i hendes unge liv. Ikke mindst i forhold til hendes mor, som kommer alt for tæt på.

Rosemarie er ved at kvæles i omsorg, men føler samtidig ikke, at hun kan nå sin mor, som har barrikaderet sig bag et følelsesmæssigt panser af angst for at miste sin datter.

Med et nutidigt København som ramme og med et nærværende blik, fører Sine Skibsholts rå og gribende film os helt tæt på den viljestærke Rosemarie i hendes kamp for at komme videre i livet med skole og venner – men også for at få resten af familien videre med tilværelsen. ‘Lever elsker savner’ er et råt og ærligt billede af et mor/datter-forhold under et ubegribeligt pres. Men det er også en coming-of-age-film om en dybt usædvanlig ung kvinde, der ved, hvad hun vil.

sprogdanskunderteksteruden underteksterspilletid1t 19m år2020original titleLever elsker savnerinstruktørSine SkibsholtlandDanmarktemaerDe store følelser, Det bedste fra Danmark & Køn, krop og kærlighed

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.