PARA:DOX

Olegs krig

90min2017ukrainsk med danske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Filmen følger den 10-årige ukrainske dreng Olegs liv gennem et år ved krigens frontlinje, hvor vi er vidne til den gradvise udhuling af hans uskyld under krigens pres.

Oleg bor sammen med sin elskede bedstemor, Alexandra, i den lille landsby Hnutove. Da de ikke har noget andet sted at tage hen, bliver Oleg og Alexandra og ser på, når andre forlader landsbyen.

Livet bliver sværere og sværere for hver dag, der går, og krigen har ingen ende i sigte. I denne nu halvt øde landsby, hvor Oleg og Alexandra er de eneste ægte konstanter i hinandens liv, viser filmen, hvor skrøbelige, men afgørende nære relationer er for overlevelse.

Instruktør Simon Lereng Wilmont fulgte i 2022 op med filmen ‘A House Made of Splinters’, som på lignende vis maler et portræt af børn påvirket af krig ved den østukrainske grænse.

sprogukrainskunderteksterdanskespilletid1t 30m år2017original titleThe Distant Barking of DogsinstruktørSimon Lereng WilmontlandeDanmark, Sverige & FinlandtemaerDet bedste fra Danmark, Just kids, Forstå Europa, De store følelser & Ukraine

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.