PARA:DOX

Praying for Armageddon

97min2023engelsk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Hårdtslående doku-thriller om den store, indflydelsesrige bevægelse af kristne fundamentalister i USA, der med millioner af dollars i ryggen og tråde langt ind i regeringen kæmper direkte for verdens undergang. Magt, penge og religion i en skræmmende insider-rapport fra en lukket verden.

Mens store dele af verden kæmper for at kloden fortsat kan eksistere, arbejder en skræmmende stor gruppe amerikanske, fundamentalistiske kristne aktivt for dommedags komme. Den voksende evangeliske bevægelse er overbevist om, at de selv vil blive frelst, når Jesus viser sig i Israel på hesteryg, og med et sværd løftet mod himlen vil slå de vantro ihjel, så blodet når op til hestenes bidsel. Naturbrande, corona, krige og kriser er beviser på, at den dag er nær. Men for at profetierne realiseres, er staten Israel nødt til at eksistere, så de yder en enorm økonomisk støtte og er så langt inde i Det Hvide Hus, at de er med til at påvirke amerikansk udenrigspolitik. Evangelisterne tæller både dommedagsforkyndere, politikere og motorcykelkørende, rygmærkebærende krigere af Gud, der ikke har tænkt sig at vende den anden kind til.

Tonje Hessen Schei (‘Drone’, ‘iHuman’) har skabt en skræmmende, storslået og højstemt religiøs thriller, der giver et hårdtslående indblik i en lukket verden af mennesker med indflydelse, der venter på, at solen bliver mørk og månen bliver til blod.

sprogengelskunderteksterengelskespilletid1t 37m år2023original titlePraying for ArmageddoninstruktørerTonje Hessen Schei & Michael Rowley (co-director)landNorgetemaerCPH:DOX 2023, USA, Religion og åndelighed, Stranger Than Fiction, Israel-Palæstina, Voldens væsen & Journalistik

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.