PARA:DOX

Robin Bank

80min2022spansk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Detektivfilm om jagten på den spanske Robin Hood, der stjal millioner fra bankerne og gav pengene dem væk, inden han gik under jorden med en mangeårig fængselsdom over hovedet.

Omkring finanskrisen i 2008 lykkedes det for den spanske venstrefløjs-aktivist Enric Duran at svindle sig til en halv million euro gennem lån i 39 banker. Han gav pengene væk, og en ny Robin Hood var født. Men da bankerne hev ham i retten forsvandt Duran fra Jordens overflade. Hvad skete der?

Instruktør Anna Giralt Gris sætter sig for at finde helten fra sin egen revolutionære ungdom. Gennem Durans mor, der ikke har set ham i syv år, lykkes det Anna at opnå kontakt via krypteret chat. Og efterhånden tegner der sig et billede af en person, der blev kaldt Den Lille Lommeregner som dreng, men som siden blev mere og mere radikal i sin anti-kapitaliske kamp.

sprogspanskunderteksterengelskespilletid1t 20m år2022original titleRobin BankinstruktørAnna Giralt GrislandeSpanien & TysklandtemaerKapitalismekritik, Kun på Paradox & Stranger Than Fiction

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.