PARA:DOX

Rules of War

53min2022hollandsk & Somali med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Enkelt setup, kompleks film: En Røde Kors-delegeret og en gruppe hardcore, sydsudanske soldater kolliderer i synet på krig og konflikt.

‘I 2018 mødte jeg en midaldrende mand af ganske flot udseende, i et hotel i Sydsudans hovedstad Juba’. Således introducerer en kort tekst os til ‘Rules of War’, den nye film af hollandske Guido Hendrikx (hjernen bag CPH:DOX-hittet ‘A Man and a Camera’), der slår følge med den fremmede på hans tur rundt i det krigshærgede, men for øjeblikket relativt rolige land. Manden viser sig at Røde Kors-delegat og tidligere soldat, Albert Schoneveld, som rejser rundt til verdens konfliktzoner for at lære hærdede soldater om reglerne for netop krig. For krige har faktisk regler, spørgsmålet er bare, om parterne kan enes om at følge dem. Og om vi overhovedet deler en grundlæggende opfattelse af verden mellem mennesker af radikalt forskellige kulturelle baggrunde.

I et minimalistisk setup, der lader kompleksiteten og kontrasterne i udvekslingerne mellem de medvirkende stå klart og tydeligt frem, finder vi Schoneveld i en rundkreds af hardcore, sydsudanske soldater. Guido Hendrikx’ tillid til ens egen intelligens og kritiske dømmekraft er så stor som altid.

Fra instruktøren af CPH:DOX-hittet ‘A Man and a Camera’.

sproghollandsk & Somaliunderteksterengelskespilletid53m år2022original titleRules of WarinstruktørGuido HendrikxlandHollandtemaerKolonisering, Kun på Paradox, Voldens væsen & Afrika

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.