PARA:DOX

Taming the Garden

91min2021georgisk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Magritte møder Herzog i en underspillet morsom og fejende flot film, der skildrer en rigmands surreelle projekt med at betvinge naturen.

En mystisk rigmand har bestilt nogle nye træer til sin have. Problemet er bare, at de er 15 etager høje, 100 år gamle og skal transporteres fra fjerne landsbyer til hans palads.

Således starter georgiske Salome Jashis festivalhit, som med surrealistiske motiver, absurdistisk humor og en udsøgt cinematisk æstetik skildrer det excentriske projekt, der gør både René Magritte og Herzogs ‘Fitzcarraldo’ kunsten efter, og som en gruppe arbejdere bakser med at realisere. Hjernen bag det hele (den tidligere premierminister, Bidzina Ivanisjvili) forbliver ude af syne som en skjult, surreel kraft i Jashis næsten dialogløs film, der løfter priviligie-debatten til et svimlende nyt niveau af hybris.

sproggeorgiskunderteksterengelskespilletid1t 31m år2021original titleTaming the GardeninstruktørSalome JashilandeTyskland, Georgien & SchweiztemaerMennesket og naturen, Stranger Than Fiction, Redaktionens favoritter & Kun på Paradox

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.