PARA:DOX

The 3 Rooms of Melancholia

106min2004russisk, arabisk & tjetjensk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
En brændende undersøgelse af den ubarmhjertige Tjetjenien-konflikt, set gennem et russisk militærakademi for drenge, en krigshærget by og en flygtningelejr for børn.

Denne prisbelønnede, fantastisk smukke dokumentarfilm afslører, hvordan Tjetjenienkrigen har påvirket børn i Rusland og Tjetjenien psykologisk. Filmen er opdelt i tre episoder eller “rum” og er kendetegnet ved en elegant, observerende stil, der bruger lidt dialog, minimal voice-over og et sparsomt, men stemningsfuldt musikalsk score.

“The 3 Rooms of Melancholia”, der på poetisk vis blander vedvarende nærbilleder af børns ansigter med grå, tågehyllede landskaber, belyser den følelsesmæssige ødelæggelse, der rammer de unge, som kun har ringe eller ingen forståelse for de historiske og politiske årsager til den bitre konflikt. På en endnu mere foruroligende måde gør filmen også klart, hvordan hadets frø bliver indpodet i de unge hjerner, hvilket sandsynligvis vil give næring til konflikten i den næste generation.

Vinder af hovedkonkurrencen på CPH:DOX 2004.

sprogrussisk, arabisk & tjetjenskunderteksterengelskespilletid1t 46m år2004original titleThe 3 Rooms of MelancholiainstruktørPirjo HonkasalolandFinlandtemaerVindere af DOX:AWARD, Kun på Paradox, Det bedste fra Danmark, Nye klassikere, Forstå Europa, Nye blikke på Rusland & Anmeldernes favoritter

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.