PARA:DOX

Dans Grozny Dans

74min2003russisk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Portræt af en traditionel ungdomsdansgruppe fra Groznyj i Tjetjenien på turné i Europa.

Kunstskabelse i krigens murbrokker er fokus i denne bevægende hollandske dokumentar om en børnedansetrup fra det krigshærgede Tjetjenien.

Bombede gader og ruinerne af hjem var børnenes træningsområder, hvor de øvede deres danse under kampfly og snigskyttebeskydning, men på en sommerturné i Europa finder de dem i en anden verden med udsmykkede koncertsale og klappende publikum. “Husk, at I repræsenterer Tjetjenien”, understreger deres leder over for sine unge elever, hvilket understreger truppens betydning som kulturelle ambassadører over for et publikum, der er mere vant til billeder af tjetjenerne som voldelige terrorister end som snurrende, udklædte dansere. “Vi er ikke udryddet endnu”, erklærer han senere, en udtalelse, der afspejler hans gruppes anden rolle: at bruge deres kunstneriske kunnen til at give håb og modstandskraft til en kultur, der nu er truet af både politisk og bogstavelig udryddelse.

Vinder af hovedkonkurrencen på CPH:DOX 2003.

sprogrussiskunderteksterengelskespilletid1t 14m år2003original titleDans Grozny DansinstruktørJos de PutterlandHollandtemaerJust kids, Vindere af DOX:AWARD & Forstå Europa

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.