PARA:DOX

The Trial

129min2018russisk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
I 1930 i Moskva i Sovjetunionen sætter den sovjetiske regering en gruppe økonomer og ingeniører på anklagebænken og anklager dem for at planlægge et statskup. Anklagerne er opdigtede, og straffen, hvis de dømmes, er døden.

Mellem 1936 og 1938 fandt den store udrensning sted i Sovjetunionen. Stalin lod millioner af borgere henrette eller sende til fangelejre. Den skueproces, der blev afholdt i Moskva i 1930, var et varsel om den statsterror, der ville komme. En gruppe økonomer og ingeniører blev anklaget for at være medlemmer af Industripartiet og for at have konspireret med den franske premierminister Raymond Poincaré om at gennemføre et kup. De mistænkte blev afhørt i dagevis i en propfyldt retssal, mens soldater marcherede og slogans blev råbt udenfor.

Filmskaberen Sergei Loznitsa har lavet en række film om arven fra Sovjetunionen: Maidan, A Gentle Creature og Donbass. I The Trial bruger han faktiske optagelser fra showprocessen for at fordybe seeren i den totalitære virkelighed fra dengang. Der er en underliggende relevans for vores egen tid, der er farvet af “alternative fakta” og manipulation af medierne.

sprogrussiskunderteksterengelskespilletid2t 9m år2018original titleThe TrialinstruktørSergei LoznitsalandHollandtemaerHistorie, Dokumentarlegender, Nye blikke på Rusland, Kun på Paradox, På anklagebænken & Østeuropa

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.