PARA:DOX

The Super 8 Years

61min2022fransk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Den Nobelprisvindende forfatter Annie Ernaux’ debut som filminstruktør er baseret på smalfilm optaget i løbet af hendes liv. En personlig film med et intellektuelt vingefang, der strækker sig fra 1960’ernes Frankrig til i dag.

I en alder af 81 år har den franske forfatter og vinder af Nobelprisen i litteratur i 2022, Annie Ernaux, sammen med sin søn instrueret sin første film nogensinde. ’The Super 8 Years’ er en sammenspaltning udelukkende bestående af smalfilm på Super-8mm fra familiens arkiv, med Ernaux’ egen stemme som engageret, personlig fortæller. På den måde er filmen både formelt og i koncept en logisk forsættelse af hendes litterære værker og arbejde. Annie Ernaux er ord, og med hendes egne ord er filmen ‘et vidnesbyrd om aspirationerne i en social klasse i 1970’erne… et narrativ, der overskrider det intime, det sociale og det historiske for at gengive smagen af og farven fra de år’.

sprogfranskunderteksterengelskespilletid1t 1m år2022original titleLes années Super 8instruktørAnnie Ernaux & David Ernaux-BriotlandFrankrigtemaerCPH:DOX 2023, Festivalhits, Anmeldernes favoritter, Litteratur & Ikoner og store personligheder

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.