PARA:DOX

The Trial of Ratko Mladic

99min2018diverse med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Retsalsdramaet mod generalen bag massakren i Srebrenica prikker til de inderste dilemmaer i retfærdigheden.

Jo større forbrydelsen er, desto vanskeligere er den paradoksalt nok at dømme. Forbrydelser mod menneskeheden, som dem begået under den brutale krig i ex-Jugoslavien, er et af juraens mest komplekse felter. Den hele fem år lange retssag mod general Ratko Mladić ved domstolen i Haag var episk i omfang og tragisk i udfald. For dom og retfærdighed er to forskellige ting, så længe der er to parter i konflikten – og det er der stadig. Filmen lytter til begge sider. Anklagere, ofre og overlevende, såvel som Mladić’ forsvarere i og ikke mindst uden for retssalen, hvor han står anklaget for lede massakren i Srebrenica.

sprogdiverseunderteksterengelskespilletid1t 39m år2018original titleThe Trial of Ratko MladicinstruktørerRob Miller & Henry SingerlandeStorbritannien & NorgetemaerPå anklagebænken, Historie, Voldens væsen, Forstå Europa & Østeuropa

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.