PARA:DOX

Young Plato

102min2021irsk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Velkommen til Belfast, hvor en skolerektor bruger Platon, Nietzsche og Elvis Presley til at løse gamle og indgroede konflikter blandt sine elever. Et livligt, lidenskabeligt forsvar for tankens frihed.

I den nordirske hovedstad Belfast hylder enorme vægmalerier fortsat enten den eller den anden side af den gamle konflikt mellem katolikker og protestanter. Her ligger den katolske Holy Cross Boys-folkeskole, og her prøver den karismatiske rektor Mr. McArevey – passioneret filosof og kæmpe Elvis-fan! – at uddanne sine elever og løse deres interne konflikter ved hjælp af filosofi. Med de gamle grækere ved hånden ruster han den nye generation til at tænke selv, og ikke bare reproducere den vold og indgroede vrede, der findes i deres forældre. For det gode ved filosofi, siger han, er, at det er meget svært at have ret. En livlig, observerende film, og et lidenskabeligt forsvar for tankens frihed.

sprogirskunderteksterengelskespilletid1t 42m år2021original titleYoung PlatoinstruktørNeasa Ni Chianáin & Declan McGrathlandeIrland, Storbritannien, Frankrig & BelgientemaerFestivalhits, Just kids, Anmeldernes favoritter, Kun på Paradox & Feel Good

Mere viden

Bliv klogere på social og økonomisk ulighed og børns mulighed for at bryde social arv.

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.