PARA:DOX

All the Beauty and the Bloodshed

117min2022engelsk med danske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Kunstneren og fotografen Nan Goldin er repræsenteret i kunstsamlingerne på verdens førende museer. De samme institutioner tager imod donationer fra hendes svorne fjender: familien Sackler, som har tjent milliarder på den amerikanske opioid-krise.

I 2020 døde mere end 100.000 amerikanere af en overdosis – ca. 75.000 af dødsfaldene skyldes afhængighedsskabende smertestillende medicin bedre kendt som ‘opioids’. Sidste års Guldløvevinder ‘All the Beauty and the Bloodshed’ tegner et intimt portræt af den kompromisløse fotokunstner Nan Goldin og hendes aktivistiske kamp mod medicinal-dynastiet The Sackler Family.

Nan Goldins autentiske fotografier af homoseksuelle og transkønnede subkulturer i Boston og New York i 70’erne og 80’erne udstilles i dag på førende museer som Guggenheim og Louvre. Museer, som Sackler-familien støtter med store donationer. Filmen følger Goldins personlige kamp mod et altødelæggende samfundsproblem i en historie om familierelationer, misbrug, kærlighed og kunst.

Til filmens forpremiere i januar 2023 inviterede vi filmens Oscar-vindende instruktør Laura Poitras til en samtale med opinionsredaktør på Politiken, Lotte Folke Kaarsholm. Arrangementet var præsenteret i samarbejde med Heartland og Reel Pictures, og samtalen blev optaget som podcast, som er tilgængelig her på PARA:DOX.

sprogengelskunderteksterdanskespilletid1t 57m år2022original titleAll the Beauty and the BloodshedinstruktørLaura PoitraslandUSAtemaerAnmeldernes favoritter, Dokumentarlegender, Festivalhits, Fotografer, Ikoner og store personligheder, LGBTQ, Kapitalismekritik, Store kvinder, USA & På museum

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.