PARA:DOX

Godard Cinema

90min2022fransk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
In Godard we trust! Historien om en af den moderne films mest indflydelsesrige instruktører, fortalt i seks kapitler i ånden fra hans egne film.

Revolutionær, ikonoklast, evig fornyer. Jean-Luc Godard var en af de mest radikale og rastløse filminstruktører nogensinde. Med et livsværk på over 140 film- og videoværker ved sin død sidste år var han indbegrebet af en auteur og en moderne filmkunster, selvom han gjorde lige så meget for at kritisere og dekonstruere filmhistorien end nogen anden.

Den ansete, franske filmkritiker Cyril Leuthy har skabt et portræt i Godards ånd inddelt i seks kapitler, der hver især er inspireret af seks faser i hans værk og strækker sig over de 40 år fra gennembruddet med ‘Åndeløs’ i 1960 til det sene hovedværk ‘Histoire(s) du cinéma’. Blandt de medvirkende er Godards danske muse, Anna Karina.

sprogfranskunderteksterengelskespilletid1t 30m år2022original titleGodard, l'homme-cinémainstruktørCyril LeuthylandFrankrigtemaerFilm om film, Frankrig, Ikoner og store personligheder, Kun på Paradox & CPH:DOX 2023

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.