PARA:DOX

Into the Ice

86min2022dansk & engelsk med danske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Et storslået eventyr om indlandsisen på Grønland med tre førende forskere på jagt efter hvad isen kan fortælle om vores klima, vores fortid og mulige fremtid.

180 meter nede i et enormt hul i den grønlandske indlandsis ligger svaret på nogle klimaforskningens største gåder. Tre af verdens førende glaciologer rejser afsted på en ekspedition for at søge svar. På trods af mange års forskning har vi nemlig stadig ikke nogle klare tal på, hvor hurtigt isen smelter. Selvom deres markante personligheder knap kunne være mere forskellige, er de tre forskere Alan Hubbard, Dorthe Dahl-Jensen og Jason Box på hver sin måde dedikerede til at gøre os alle klogere på omfanget af klimakrisens konsekvenser for fremtiden. Også når det indebærer, at Hubbard og filmens instruktør Lars Henrik Ostenfeld selv må klatre ned i det enorme hul i en scene, der vil få det til at svimle for de fleste!

’Rejsen til isens indre’ er et storslået, cinematisk eventyr med vidtrækkende konsekvenser for hvordan vi opfatter klimaforandringerne – og med et meget menneskeligt indblik i den fundamentale nysgerrighed, der driver verdens bedste forskere.

sprogdansk & engelskunderteksterdanskespilletid1t 26m år2022original titleRejsen til Isens IndreinstruktørLars OstenfeldlandeDanmark & TysklandtemaerDet bedste fra Danmark, Kampen om klimaet, Festivalhits & Grønland

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.