PARA:DOX

Lykkelænder

80min2018dansk & grønlandsk med danske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Klichéen om grønlænderen bliver endevendt, når vi møder grønlandske borgere i scener og situationer, hvor de tackler fordommene om sig selv.

Fortællingen tager udgangspunkt i klichéen om grønlænderen, og som fortællingen skrider frem, åbenbares portrættet i en lyrisk rejse gennem film og mediers fremstilling og det grønlandske sind og virkelighed, hvor en anderledes identitet toner frem.

I filmen møder vi grønlandske borgere i scener og situationer, hvor de tackler fordommene og klichéerne om sig selv. Vidste du f.eks. at man sælger omverdenens stereotype forestillinger om grønlænderne, som souvenir til turisterne, når de kommer til Grønland? Eller at grønlænderne har deres eget nationalteater i en tidligere XL­-BYG lagerhal, hvor alle de store klassikere spilles?

Filmens sammenkog af klassisk og eksperimenterende dokumentarisme giver et pust til debatten om Grønlands og Danmarks mangeårige forhold. Det er ikke mindst relevant i en tid, hvor grønlandsk selvstændighed præger mediebilledet. 

‘Lykkelænder’ vandt NORDIC:DOX prisen til CPH:DOX filmfestival i 2018.

sprogdansk & grønlandskunderteksterdanskespilletid1t 20m år2018original titleLykkelænderinstruktørLasse LaulandeDanmark & GrønlandtemaerGrønland, Kolonisering, Det bedste fra Danmark & Norden

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.