PARA:DOX

Kampen om Grønland

98min2020dansk & grønlandsk med danske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Den unge generation af grønlændere er delt af spørgsmålet om uafhængighed. Med en uvis fremtid foran sig er det nye tider på verdens største ø.

En film om det nye Grønland. Vi følger fire unge, der på hver deres måde ønsker forandring i deres land. Rapperen Josef bliver landskendt, da han udkommer med sangen ‘Tupilak’, der stiller spørgsmålstegn ved relationen til Danmark. Sammen med sin kæreste Paninnguaq får de lavet ansigtstatoveringer og bliver det nye power par, der trods barndom med alkoholisme og fraværende forældre har brudt den onde cirkel.

De ønsker selvstændighed. Den unge politiker Kaaleeraq ønsker ligeledes løsrivelse fra Danmark, og har derfor den fulde støtte fra tidligere landsstyreformand Lars-Emil Johansen. Politikeren Tillie bliver næsten dagligt udsat for chikane, fordi hun ikke taler grønlandsk. Hun voksede op på børnehjem i Danmark, men er vendt tilbage og har dannet et nyt parti, der kæmper for øget samarbejde.

‘Kampen om Grønland’ giver et indblik i Grønland midt i en brydningstid, hvor landet pludselig kommer på de internationale forsider, da Trump i en grotesk bemærkning ønsker at købe det.

sprogdansk & grønlandskunderteksterdanskespilletid1t 38m år2020original titleKampen om GrønlandinstruktørKenneth SorentolandeDanmark, Grønland & NorgetemaerDet bedste fra Danmark, Unge stemmer & Kolonisering

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.