PARA:DOX

Soviet Bus Stops

57min2023engelsk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Fascinerende roadtrip gennem det tidligere Sovjetunionen i en eventyrlig jagt på unikke, poetiske busstoppesteder og deres skabere.

I det tidligere Sovjetunionen blev kunst og arkitektur stramt styret fra centralt hold. Bygninger og monumenter blevet bestemt oppefra, men kunstnere og arkitekter opdagede, at grebet ikke var lige så stramt, når det drejede sig om unionens busstoppesteder! Det udnyttede de til at skabe storslåede og farverige kunstværker ud af dem. Et af de værker faldt den canadiske fotograf Christopher Herwig over i 2002, og siden har han jagtet busstoppesteder med sit kamera om halsen for at forevige de arkitektoniske og kunstneriske perler, inden de er væk. For det er ikke alle der ser samme skønhed, når de kigger på de sovjetiske levn. Instruktør Kristoffer Hegnsvad sætter sig ind i bilen med Herwig og fræser i syv år rundt i det tidligere Sovjetunionens enorme vidder i jagten på de utrolige busstoppesteder og deres skabere, til et score af det til denne lejlighed gendannede lettiske synthrockband Zodiac.

sprogengelskunderteksterengelskespilletid57m år2023original titleSoviet Bus StopsinstruktørKristoffer HegnsvadlandeCanada & DanmarktemaerCPH:DOX 2023, Det bedste fra Danmark, Arkitektur, Nye blikke på Rusland, Historie, Forstå Europa, Ferie, Fotografer & Østeuropa

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.