PARA:DOX

The Forgotten Ones

93min2021hebraisk & fransk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Historien om Israels glemte jøder er historien om en drøm om frihed, der blev til diskrimination og segregation, som stadig er tabu i det forjættede land. Instruktøren rejser i sin fars fodspor i en film om arv og eksil.

Jøder fra Nordafrika og Mellemøsten har siden 1950’erne immigreret til den nyoprettede stat Israel. De ikke-europæiske jøder, også kaldet mizrahim, blev ved deres ankomst henvist til afsidesliggende transitlejre og udviklingsbyer og blev nægtet deres ret til et bedre liv. Fordommene mod dem spøger stadig i dag.

Den fransk-israelske instruktør Michale Boganim følger på en roadtrip gennem Israels fattige forstæder sin fars rejse, en marokkanskfødt jøde, der immigrerede i 1950’erne og kæmpede mod segregationspolitikken og for mizrahims rettigheder. Møder og samtaler tegner omridset af et tabu, der fortsat hjemsøger Israel.

sproghebraisk & franskunderteksterengelskespilletid1t 33m år2021original titleMizrahim, les oubliés de la Terre PromiseinstruktørMichale BoganimlandeFrankrig & Israel

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.