PARA:DOX

The Giant Buddhas

95min2005arabisk, dari & engelsk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Et filmisk essay om fanatisme, terror og tolerance med udgangspunkt i terrorangrebet på to store Buddha-statuer i Afghanistan i 2001.

I marts 2001 beslutter Taliban at sprænge to gigantiske 1500 år gamle Buddha-statuer i den afsidesliggende Bamiyan-dal i Afghanistan i luften som led i et initiativ til at ødelægge al ikke-islamisk religiøs kunst.

Denne dokumentarfilm undersøger statuernes historie og kulturelle resonans fra mange forskellige perspektiver, herunder en afghansk skuespillerinde, der vender hjem og ser den tomme dal, arkæologer, der forsøger at finde en påstået tredje statue, og en Al Jazeera-reporter, der dokumenterer ødelæggelsen.

sprogarabisk, dari & engelskunderteksterengelskespilletid1t 35m år2005original titleThe Giant BuddhasinstruktørChristian FreilandSchweiztemaerVoldens væsen, Mellemøsten, Kun på Paradox, Historie & Arkitektur

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.