PARA:DOX

The Giant Buddhas

95min2005arabisk, dari, engelsk, fransk & mandarin med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
Seks måneder før angrebene på tvillingetårnene i 2001 blev to store Buddha-statuer sprængt i luften i Afghanistan. Et filmisk essay om fanatisme, terror og tolerance, uvidenhed og identitet.

I marts 2001 beslutter Taliban at sprænge to gigantiske 1500 år gamle Buddha-statuer i den afsidesliggende Bamiyan-dal i Afghanistan i luften som led i et initiativ til at ødelægge al ikke-islamisk religiøs kunst.

Denne dokumentarfilm undersøger statuernes historie og kulturelle resonans fra mange forskellige perspektiver, herunder en afghansk skuespillerinde, der vender hjem og ser den tomme dal, arkæologer, der forsøger at finde en påstået tredje statue, og en Al Jazeera-reporter, der dokumenterer ødelæggelsen.

sprogarabisk, dari, engelsk, fransk & mandarinunderteksterengelskespilletid1t 35m år2005original titleThe Giant BuddhasinstruktørChristian FreilandSchweiztemaerVoldens væsen, Mellemøsten, Christian Frei, Kun på Paradox, Historie & Arkitektur

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.