PARA:DOX

Space Tourists

98min2009engelsk, russisk & rumænsk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Et humoristisk og lakonisk blik på de milliardærer, som forlader vores planet for at rejse ud i rummet.

Den schweiziske dokumentarfilmsveteran Christian Frei undersøger her en af menneskehedens ældste drømme: At kunne forlade vores egen planet. Flere og flere milliardærer er begyndt at rejse til Kazakhstan og den øde raketaffyringsplads Baikonur. Det var her de russiske kosmonauter fejrede deres sejrer, indtil Gorbachev trak stikket på rumprogrammet i slutningen 1980’erne.

I dag knirker dørene i Baikonurs træningscenter, og pengene er væk. For at finansiere turene i rummet sælger russerne nu rakettens tredje sæde til (meget) rige amerikanere for sølle 20 millioner dollars. En billetpris der dækker ca. halvdelen af omkostningerne for turen. Den amerikanske forretningskvinde Anousheh Ansari er en af disse rumturister.

Filmen følger Ansaris forberedelser til rejsen og er med tur-retur i rummet. Men Frei har også øje for alle de skæve eksistenser og overraskende steder i kredsløbet rundt om Baikonur såsom en fotograf på jagt efter raketaffald samt den isolerede landsby, som er nabo til affyringspladsen. Kosmonauterne og hyrdernes verdener kunne ikke være længere fra hinanden.

Og når Ansari endelig vender tilbage til jorden, står den næste turist utålmodigt klar til at tage turen.

sprogengelsk, russisk & rumænskunderteksterengelskespilletid1t 38m år2009original titleSpace TouristsinstruktørChristian FreilandSchweiztemaerSpace is the place, Kun på Paradox, Ferie & Fremtiden

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.