PARA:DOX

Space Tourists

98min2009engelsk, russisk & rumænsk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
For 20 millioner dollars kunne Anousheh Ansari opfylde en barndomsdrøm. I dokumentarfilmen følger vi hendes rejse i rummet og viser hverdagen på den internationale rumstation.

I jagten på deres ultimative drøm rejser flere og flere multimillionærer til Kasakhstan og det fjerntliggende, skjulte raketaffyringssted Baikonur og det tilhørende træningscenter, Star City, for at opnå deres ultimative drøm. Her fejrede de russiske kosmonauter deres resultater, indtil Gorbatjov trak stikket ud af rumprogrammet i slutningen af 1980’erne. I dag hænger dørene fast, og pengene er væk. For at finansiere rejser i rummet sælger russerne nu det tredje sæde i kapslen til ekstremt velhavende amerikanere, som med en billet til 20 millioner dollars dækker næsten halvdelen af omkostningerne. Den amerikanske forretningskvinde Anousheh Ansari er en af disse rejsende.

‘Space Tourists’ viser, ikke-kronologisk, hvordan hun forbereder sig på rejsen med Soyuz-raketten til den internationale rumstation.

I mellemtiden leder Magnum-fotograf Jonas Bendiksen efter rumaffald til en fotoserie sammen med indbyggerne i de nærliggende, isolerede landsbyer på stepperne. De tjener lidt ekstra på affaldet, som ofte er lavet af de allerbedste materialer. De bruger titantankene som suppegryder og sælger resten til Kina, hvor det bruges til at fremstille aluminium. Kosmonauternes og hyrdernes verdener berører næsten ikke hinanden. Og da Ansari vender tilbage til Jorden, er Charles Simonyi, chefdesigner af Microsoft Word og Excel, klar og venter utålmodigt på den næste flyvning.

sprogengelsk, russisk & rumænskunderteksterengelskespilletid1t 38m år2009original titleSpace TouristsinstruktørChristian FreilandSchweiztemaerChristian Frei, Space is the place & Kun på Paradox

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.