PARA:DOX

War Photographer

96min2001engelsk & tysk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Et medrivende portræt af James Nachtwey, en målrettet kunstner med medfølelse, visioner og idealisme, der i tyve år har bragt sig selv i fare for at give stemme til dem, der er i fare.

“Hvis dine billeder ikke er gode nok, er du ikke tæt nok på.” – Robert Capa

Krigsfotograf James Nachtwey har været tæt nok på i tyve år. I løbet af denne tid har han ikke gået glip af en eneste krig. Og han har sandsynligvis set mere lidelse og død end nogen anden i live. Christian Frei fulgte Nachtwey i to år ind i krigene i Indonesien, Kosovo og Palæstina samt til andre urolige områder rundt om i verden.

Hvis man skal tro Hollywood-billederne, er krigsfotograferne alle sammen hårdkogte og kyniske gamle soldater. Hvordan kan de tænke på “eksponeringstid” i det øjeblik, hvor det er frygteligt? Men James Nachtwey er ikke nogen rumlende svovlstikkere. Han er en diskret mand med gråt hår og en filosofiprofessors velovervejethed. En eftertænksom, temmelig genert person – som mange betragter som den modigste og bedste krigsfotograf nogensinde.

sprogengelsk & tyskunderteksterengelskespilletid1t 36m år2001original titleWar PhotographerinstruktørChristian FreilandSchweiztemaerIkoner og store personligheder, Kun på Paradox, Voldens væsen & Fotografer

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.