After Work
Tankeprovokerende og stilfuld film, der med stort klarsyn og sort humor ser på fænomenet ‘arbejde’ i det 21. århundrede.
I Kuwaits forfatning står der, at alle personer har ret til et arbejde, så nogle steder er 20 personer ansat til én persons arbejde. I Sydkorea arbejder de så meget, at der er indført en politik, der slukker computerne sidst på aftenen, så medarbejderne ikke kan arbejde mere. I USA opgiver de hvert år over 500 millioner ferietimer, mens Amazons chauffører forsøger at forme en fagforening. Imens står robotterne klar til at overtage de fleste opgaver og gøre alle os andre arbejdsløse.
Arbejde er så afgørende for vores identitet, og hvad vi bruger vores vågne tid på, at man knap tænker over det. Der er sket en del, siden en gruppe puritanske præster opfandt begrebet arbejdsmoral i 1600-tallet, og i det 21. århundrede er selve begrebet ‘arbejde’ på mange måder i opløsning.
En perfekt situation for en filmskaber som den svenske mastermind og stilist Erik Gandini, der med røntgenblik og sort, eksistentalistisk humor rejser verden rundt for at undersøge, hvad begrebet ‘arbejde’ betyder i dag – hvis det overhovedet betyder noget som helst.