PARA:DOX

The Treasures of Crimea

82min2021engelsk, hollandsk, ukrainsk & russisk med engelske undertekster
like-icon
Lejkan kun lejes i Danmark, Grønland og på Færøerne.
like-icon
Føj til favoritter
En samling af historiske genstande fra Ukraine strander på et museum i Amsterdam, da Rusland annekterer Krim. For hvem skal nu have dem tilbage? Et dilemma, der bliver et retssalsdrama.

Museumsinspektøren river sig i håret og sukker. Netop som hans museum i Amsterdam udstiller arkæologiske værker fra Krim, annekteres halvøen af Rusland og stiller ham og hans kolleger i et ekstraordinært dilemma: Skal værkerne returneres til Ukraine eller til Krim – og dermed Rusland? De uforenelige parter er ude af stand til at nå hinanden, og inden længe bliver de strandede værker genstand for en spektakulær, medie-intensiv retssag.

‘The Treasures of Crimea’ er et nøje dirigeret mikrokosmos over en geopolitisk krise, hvor alle er tabere, men formå på empatisk vis at lade os se alle sider af den betændte og komplicerede krise.

sprogengelsk, hollandsk, ukrainsk & russiskunderteksterengelskespilletid1t 22m år2021original titleDe schatten van de KriminstruktørOeke HoogendijklandHollandtemaerKun på Paradox, Forstå Europa, Nye blikke på Rusland, Ukraine, På anklagebænken & På museum

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.